Echtscheiding

21 november 2018
 Categorieën: Familie- en scheidingsadvocaten, Blog

Delen  

Echtscheiding

Het begon zo mooi, jullie waren verliefd en konden niet zonder elkaar. Daarom beloofden jullie elkaar eeuwige trouw. Helaas eindigen veel huwelijken tegenwoordig in een echtscheiding.   

Mediator 

Een echtscheiding is niet fijn. Beide partijen hebben hier vaak verdriet door. Het is fijn als jullie alles op een goede manier af kunnen wikkelen. Als jullie dit echt samen kunnen doen, is dat prettig voor iedereen. Als jullie nog met elkaar kunnen praten, dan kunnen jullie samen een mediator kiezen. Deze persoon gaat in een aantal sessies (met jullie gezamenlijk) alles omtrent de echtscheiding regelen. Jullie doen dit dus echt met elkaar. Een echtscheiding kan op deze manier redelijk snel rond zijn. Als jullie dit goed met elkaar regelen, is de kans aanwezig dat jullie na de scheiding ook nog redelijk met elkaar om kunnen blijven gaan. Zeker als jullie kinderen hebben, is dit erg fijn.   

Echtscheidingsadvocaat 

Als een van beide partijen erg boos of verdrietig is, is het vaak lastig om samen om tafel te zitten om de echtscheiding te regelen. Een mediator is dan geen optie. Jullie kunnen dan beter allebei een eigen echtscheidingsadvocaat van Winnips & Schütz Advocaten inschakelen. Dit is een advocaat die gespecialiseerd is in familierecht. Jullie eigen advocaten staan echt achter jullie. Jouw advocaat doet echt zijn of haar best om het voor jou zo goed mogelijk te regelen. Uiteraard heb jij regelmatig contact met jouw eigen advocaat om een en ander af te stemmen. Daarna proberen de advocaten gezamenlijk met jullie alles af te stemmen. Als jullie op een lijn liggen, kan de scheiding redelijk snel geregeld zijn. Als dit niet het geval is, kan het erg lang gaan duren. Zeker als jullie advocaten er niet uitkomen met jullie. Dan moet de hulp van de rechter ingeschakeld worden. Dan duurt de echtscheiding al snel een aantal maanden langer. Het zou dus erg fijn zijn als jullie het, zonder tussenkomst van de rechter, af kunnen handelen.   

Ouderschapsplan 

Als jullie gezamenlijke kinderen hebben, moet er voor hen ook veel geregeld worden. Tegenwoordig is het verplicht om een ouderschapsplan op te maken. Dit kunnen jullie samen met jullie advocaten of mediator doen. In dit ouderschapsplan worden alle zaken omtrent de kinderen vermeld. Dit zijn financiële zaken, maar ook praktische zaken. Alles wat jullie belangrijk vinden, kunnen jullie hier in laten vermelden. Als jullie hier alle zaken duidelijk in vermelden, zal dat in de toekomst veel ellende besparen. Dit is fijn voor jullie, maar ook zeker voor de kinderen. Kinderen vinden het fijn als alles duidelijk is en als er rust is. Dus een goed ouderschapsplan is erg belangrijk.  Heel veel succes en sterkte in deze moeilijke periode.