Een echtscheidng moet goed geregeld zijn

27 november 2018
 Categorieën: Familie- en scheidingsadvocaten, Blog

Delen  

Het zou eigenlijk niet voor moeten komen dat er gescheiden wordt. Wanneer je het zelf al een tijdje weet dat het gewoon niet meer gaat, moet je dat aan je partner kenbaar maken. Het vertellen aan je partner is vaak een moeilijke stap. Toch is het van groot belang het persoonlijk aan je partner te vertellen. Maak duidelijk dat je wilt scheiden. Wanneer dat is gebeurd, zullen in het begin de teleurstelling, woede en verdriet de bovenhand krijgen. Naast de verwerking dat je gaat scheiden, zullen er afspraken moeten worden gemaakt. Bij een echtscheiding zullen er heel wat belangrijke beslissingen moeten worden genomen, zeker als er kinderen in het spel zijn. 

Je scheiding

Wanneer je het samen eens bent dat je wilt scheiden, kan alles snel worden afgehandeld. Dan moeten er geen kinderen bij betrokken zijn, want dan is het vaak moeilijker. Een echtscheiding zal worden uitgesproken door de rechter. Bij een echtscheiding heb je een advocaat of een mediator nodig. Je kunt het beste één advocaat nemen. Deze zal voor beiden een zo'n gunstig mogelijk resultaat willen boeken. Je moet er wel rekening mee houden dat de kosten van een advocaat niet gering zijn, maar je kunt veel voordeel hebben om alles goed te regelen. De juiste hulp voor de scheiding hangt af van de manier waarop je getrouwd bent, de financiële situatie en hoe je wilt scheiden. Wanneer je echter beiden een advocaat neemt, kom je steeds weer tegenover elkaar te staan. Heel de werkwijze zal dan moeilijker verlopen en langer duren. Ook zullen de kosten bij het gebruik van twee advocaten veel hoger zijn dan bij een advocaat.   

De advocaat

Je kunt een echtscheiding aanvragen volgens de Nederlandse wet wanneer het huwelijk duurzaam is verstoord. Het is zodanig verstoord dat je niet langer bij elkaar kunt blijven. Wanneer je gebruik maakt van een advocaat zal deze een verzoek tot scheiding aanvragen bij rechter. Wanneer je beiden alles kunt doorspreken over de verdeling van de financiën, alimentatie en dergelijke kunnen de zaken sneller worden afgehandeld. De advocaat zal dan minder tijd nodig hebben waardoor de kosten minder zullen zijn. De advocaat zal alle afspraken vastleggen in het scheidingsconvenant. Dit zal worden bekrachtigd door de rechter. Ook de afspraken die worden gemaakt over de kinderen worden in het overeenkomst opgenomen. Vaak zijn de kinderen bij een scheiding het struikelblok. Bij wie worden de kinderen ondergebracht en hoe hoog zal de alimentatie zijn? Hoe wordt er een omgangsregeling afgesproken? Zorg dat alles goed wordt geregeld. De kinderen mogen er geen schade aan overhouden. Ze kunnen er niets aan doen dat hun ouders gaan scheiden. Er zal een goed ouderschapsplan moeten worden gemaakt. Daar moet alles instaan over de zorg- en opvoedingstaken, maar ook natuurlijk de alimentatie voor kinderen. 

Advocatenkantoor Hendriks staat voor u klaar in moeilijke tijden.